Os4Depot

28 .12.04.


-MP3Gain - changes the volume of mp3s
-freedb_copytracks - ARexx script for FreeDB to create MP3 track
-xmamegui - GUI for the OS4 xMAME port v0.11
-real_iconz - Amiga PNG Icons for use with Power Icons
-prtman - PrintManager for OS4 and OS3

Os4Depot recent

MorphOS

26 .12.04.


MorphOS bi uskoro trebo biti bogatiji za jos jednu novi igru koja nosi naziv Rage Hard,a prve shootove mozete pogledati ovdje

Classic Amiga SW

26 .12.04.


- Instant Messenger Update programa AmiMSN v1.0rc5
- Novi bounty project za AROS: Kickstart replacement


SimpleMail v0.24

26 .12.04.


Jedini mail klient za AmigaOS koji trenutno moze konkurirati YAM-u dobio je novu verziju!Od sad SimpleMail ima podrsku za "import" Outlook mailova,pregled maila u posebnom prozoru ,adressbook od sad ima separirane grupe i kontakte..a jos jedna od bitnih stvari je ta da ima podrsku za HTML mailove koje pravilno prikazuje!!Normalno ispravljeno je dosta bugova iz prijasnjih verzija te je od sad tu SimpleMail za OS4!

SimpleMail

OS4Depot

26 .12.04.


*Nlist 096 - MUI classes: NList NListview NListtree NFloatext
*Simplemail - E-Mail Client
*AmiVNC - AmiVNC for AmigaOS4

oS4Depot recent

SRETAN BOZIC

23 .12.04.


Ekipa VooDoo AmigaNEWS-a zeli svim svojim posjetiocima SRETNE I BLAGOSLOVLJENE BOZICNE BLAGDANE!

Anime Development

23 .12.04.


Ekipa iz Anime Development zeli vam sve najbolje za Bozicne blagdane i donosi vam jedan pokloncic.Radi se o specijalnoj verziji Soms3d Engina,kako bi pokrenuli navedni potrebna vam je Amiga sa PPC karticom i 3D graficka kartica.Uglavnom stvarno vrijedno testiranja!

Soms3dXmas2oo4

MPlayer

23 .12.04.


Uskoro Mplayer i za AmigaOS4,za sad je dostupan samo screenshot,navedeni player podrzava hrpu formata koji su za sada dosta slabo podrzani os strane AmigaOS-a tako da je ovo stvarno dobra stvar.

OS4Depot

23 .12.04.


*freedb_copytracks - ARexx script for FreeDB to create MP3 track
*sdkbrowser - Preview of AmigaOS4 SDK Browsing Utility
*touch - Touch will set the filedate on the specified files
*buff - Script shows output of Addbuffers & Info commands
*hellband - Hellband - Another Angband variant.


Os4 depot

AmigaAMP 2.13

23 .12.04.


Nova verzija jednog on najpopularnijeg mp3 playera dobila je osvijeznje,istina da u ovoj verzije nije dodano nista novoga :( osim sto su ispravljeni neki prijasnji BUG-ovi,ali bolje ista nego nista barem znamo da je autor jos ziv:)

AmigaAMP v2.13

Vruce,vruce

23 .12.04.


Evo jos dobrih vijesti za sve korisnike A1200...ovako radi se o jednom novom super prozvodu koje ce vase/nase starne A1200 vratiti u zivot..ACK Software Controls firma razvila je novu ppc karticu koja ce se stekati na A1200 CPU slot...Kartica ce na sebi imati SODIMM slot za memoriju,Silicon Images 680 IDE kontroler i Radeon Mobility graficki cip..jos ce na sebi imati 1X AGP slot te tri PCI slota,bit ce i verzija ploce sa USB/Ethernetom,750CX procesorom ali bit ce tu i drugi procesori u igri...Navedne kartice bi se trebale pojaviti na trzistu pocetkom 2005 godine i sto je jos bitno za reci da ce na karticama raditi AmigaOS4 i Linux...znaci za sve one koji bi htjeli vrtiti OS4 a nemaju za AmigaOne racunala ovo ce biti prava stvar!!!

Za vise informacija klikni ovdje

mA1-C/OS4 demonstracija

22 .12.04.


Sinan Gürkan je (inace autor AmigArta) napisao malu recenziju mA1-C/OS4 racunala..naime radi se o demonstraciji zadnje OS4 bete sa USB mass storage podrskom,Quake 2 (nativna oS4 verzija),Freespace Beta sa Warp3D Radeon podrskom,DVPlayer v0.32 i jos mnogo drugih zanimljivh stvari....

http://www.amiga.gen.tr/toplanti/

DRAGON

22 .12.04.


Od danas je otvorena DRAGON Coldfire sluzbena web stranica na kojoj cete moci pronaci sve vaznije informacije o navedenom projektu, a takodjer tu ce biti i otvoren forum za sve posjetitelje..

Dragon Coldfire

MOSEmu

22 .12.04.


Evo ekipa OS4 tima nije dugo cekala da uzvrati udarac MOS-ovcima,naime izbacili su javnost "MOSEmu" emulator MorphOS-a za AmigaOS4...tako da cete uskoro moci sve "pozeljnije" aplikacije sa MOS-a vrtit pod OS4!!Evo za sve koji ne vjeruju postoji i slicica -> MosEmu

Classic Amiga sw

20 .12.04.


- freedb 11.5 ( Amiga freedb package)
- amrss ( Amiga classic RSS klient)
- HTML-Magazin ( The Crypt, Ausgabe 38)

Os4 emulator

20 .12.04.


Dostupna je nova verzija sada vec mozemo reci poznatog Os4 emulatora za MorphOS!Ode ove verzija navedeni emulator ima podrsku za Reaction/ClassAct,novi interface za iffparse, rexxsyslib i commodities te takodjer ispravljeni su neki od BUG-ova iz prijasenjih verzija!!

http://www.lehtoranta.net/

Os4Depot

19 .12.04.


*amishots - AMIShots for Amiga. An Amiga clone of Webshots
*nslookup - NSLookup converts domain names into IP addresse
*duke3d - Duke Nukem 3D
*limpidclock - transparent clock / calendar
*angband - Angband - a modern rogue-like RPG game
*zangband - ZAngband - a popular Angband variant

Os4Depot recent

Elbox

16 .12.04.


Ponovno dobre vijesti iz Elboxa ovaj put se ne radi o nikakvom snizenju nego o njihovom novom super proizvodu...a radi se o novoj kartici koja je namjenjena Amigama 1200 kartica nosi ime DRAGON Coldfire...Navedena kartica je ubrzivacka u kombinaciji sa PCI/AGP/DDR slotovima...za vise informacija o tom projektu klikni ovdje

IOSPIRIT

16 .12.04.


Kako nam se blize Bozicni blagdani svi nekako zele sebe prikazati u "bolje" svijetlu i tako spustaju cijene svojih proizvoda sto nama kupcima super dobro odgovara,evo tako IOSPIRIT daje i do 87% popust ne neki os svojih proizvoda (fxScan,fxPaint,VHI Studio) pa ako do sad niste nista od toga imali u svojoj kolekciji sada je pravo vrijme da to kupite!

http://amiga.iospirit.de/

Classic Amiga sw

16 .12.04.


- codesets.lha
- AmiDiction v2.9a (Online rijecnik)
- AirHockey 2004 Beta 1 Nova verzija izvrsne igre,radi na 68k/mos/Os4 potrebna gfx kartica
- AWeb APL Lite 3.5 beta release 4 (Nova verzija sve popularnijeg browsera sada sa jos manje BUG-ova takodjer dostpuna za siroku paletu procesora (68k,OS4,Mos)
- NList mui klassa (68k/oS4/MoS)


cTorernt 1.3.4

16 .12.04.


Izasla je nova verzija torrent klienta za AmigaOS,istina da je jos uvijek baziran na shellu (postoji neki GUI) ali se izvrsno da iskonfigurirati da radi iz Ibrowsa!Uz to vam normalno jos amo treba brza Internet veza (ADSL)!

CTorrent v1.3.4

Os4Depot

14 .12.04.


*titleclock - Display the date and time in the WB title
*rearg - Adds flexibility to Alias command
*KAngband - Another Angband variant.
*CatH-Angband - Another Angband variant.
*SnoopDos 3.8

Os4Depot recent

Utilitybase.com

14 .12.04.


Nakon sto je navedena stranica pocela sa radom prije nekih mjesec i pol dana nitko se nije nadao da ce tako zazivjeti..tako da sada stranica posjeduje preko 80 clanova i ta brojka jos raste,takodjer gore mozer naci hrpu korisnog materijala za devlopere.Za vise informacija klikni ovdje

Classic amiga sw

14 .12.04.


- Instant Messaging: AmiMSN 1.0 (Beta) podrzano i slanje/primanje datoteka!
- amrss 2.0 News reader,cita RSS-Feads
- AmiDiction v2.8 Online rijecnik


PapyrusOffice

14 .12.04.


Od danas je moguce napraviti "preorder" PapyrusOffice paketa za AmigaOS,za one koji ne znaju o cemu se tu radu neka svrate na link,a mi cemo samo reci da je to profi DTP program koji ima mogucnost ucitavnja word datoteka u cijelosti sto je odvijek ne dostajalo amiga programima!Inace program za sad radi pod MorphOS-em,68k i planira se nativna verzija za OS4!

Hall of light

12 .12.04.


Hall of light je nova stranica na kojoj cete moci pregledati veliku bazu podatka sa amiga igrama i jos dosta zanmljivih stvari kao sto su screenshotvi,box scans i td!

MorphOS

12 .12.04.


* GCC-Makro: API_MUI 1.4 (API_MUI je "macro" za C kompajler i sa njim ce vam biti lakse razvijati MUI aplikacije.Navedni macro radi pod Os3.x & MorphOS)

* AHT Europe (MIDI interfaces za Amiga, Pegasos i PC)

* Air Hockey 2004 (Navedena igra je jos uvijek u betz fazi,a igra se temelji na starom dobrom shuffle puck cafe-u koji se igrao na legendradnim Amigama 500)

* SystemPatch v2.6 (Navedeni patch zahtjeva Amigu sa 68k cpu-om i AGA-om)


MorphOS

12 .12.04.


Dostupna je nova verzija popularnog OS4 emulatora za MorphOS OS4Emu 1.3,noviteti u ovoj verziji su slijedeci:

- muimaster.library
-console.device
-icon.library
-diskfont.library
-bsdsocket.library

Takodjer sada mozete pogledati i listu podrzanih odnosno ne podrzanih aplikacije od strane navednog emulatora!

OS4emu.lha

Amiga,Atari,Commodore u HR

07 .12.04.


Predstavljamo Vam hrvatsku stranicu vezanu za stare ljubimce. Stranica je prije svega namjenjena Atari korisnicima, ali obuhvaca sve tipove starih ljubimaca (AMIGA, AMSTRAD, ATARI, COMMODORE, ZX SPECTRUM). S vremenom æc se stranica pro¹irivati i bit ce puno zanimljivog sadrzaja...

NA STRANICI SE MOZETE BESPLATNO OGLASAVATI !!!

www.atari.st.web1000.com

AmigaSYS v1.5

07 .12.04.


Nova verzija AmiSYS-a dostupna je za download.AmigaSYS je softwarseki paket slican AIAB-u (Amiga in a box),i omogucava laganu instalaciju AmigaOS 3.x za korsike koji su se odlucili na WinUAE Amiga emulator!

AmigaSYS 1.5.exe (28MB)
WinUAE guide

Virtual Grand Prix 2

07 .12.04.


Paolo Cattanis se uhtavio posla i poceo raditi na portu VGP 2 za MorphOS i tako vec nakon nesto vise od mjesec dana dostupni su i prvi shootovi navedene igre u MOS izadnju! Pa pogledajte o cemu se radi ->( 1, 2, 3, 4 )

OS4Depot

07 .12.04.


*statemachineppc - Generates Finite State Machine source code
*ripmime - ripMIME tool to decode MIME formatted messages
*sambaprefs - Sambaprefs
*tooltypeseditorppc - ToolTypes Editor software


Os4 depot

Freespace - The Great War

06 .12.04.


Ponovno dobre vijesti iz Hyperion Entertainment svi registrirani korisnici Frespace igre mogu skinuti besplatni update koji vam omgucuje igranje navedene igre pod OS4!Za vise informacija posjeti Hyperion internet stranicu!

MorphOS Os4Emu

06 .12.04.


Posto famozni OS4 eumlator za MorphOS nije radio pod MOS-om v1.4 sada je i to rijeseno.Za sad pod navedenim emultorom mozete pokretati GUI programe koji koriste GadTools,a kako najavljuje autor kasnije bi trebali raditi i programi koji koriste MUI sucelje.

*Version history
· Version 1.2 (05.12.2004)
- new os4loader.library
- new command to patch MorphOS LoadSeg()
- fixed NewList() in IExe
- fixed GetProgramName() in IDOS
- added gadtools, asl, cgx, layers, ahi i workbench interfaces


Testirani programi koji rade 1oo% List68k, AMP, LhA, Zero from Universe, UnRAR, Rage, Atari800

http://lehtoranta.net/

Classic Amiga sw

06 .12.04.


RSS-Client amrss 0.2 (Alpha)

Evenmore: Generic Prefs Plugin


JabberWocky v1.5pre8

06 .12.04.


Nova verzija Jabber-a dostupna je za download,navedeni program sluzi za komuniciranje preko Net-a a ima podrsku za slijedece protokole AIM,MSN,ICQ,Yahoo..JabberWocky v1.5pre8 radjen je za 68k cpu ali takodjer bez problema radi i pod MOS/OS4!

JabberWocky v15.pre8

AmiTorrent

04 .12.04.


Kako smo doznali na AmigaWorld stranicama uskoro bi trebao biti zavrsen port CTorrenta za AmigaOS pod imenom AMITorrent,istina da je sad dostupan ctorrent za AOS ali iskljucivo kao "shell based" tako da to vecini korisnika stvara probleme prilikom koristenja ali AMITorrent ce vas rijesiti svih muha koje vam donosi shell za vise i informacija odleti na AmigaWorld forum!

Rita the Singer

04 .12.04.


Izaso je update za gore navedni program,inace program sluzi za HD BackUp i za audio konvertiranje (CDDA->mp3) sve i svemu zaniljiv alat sa vrlo dobrim GUI-em,vrijedno za testiranje!
Dostupno za MorphOS i 68k Amige.

http://www.amipuzas.info

OS4Depot

04 .12.04.


*tunenet - Basic Shoutcast and MP3 Player
*xMAME_Old - xMAME Port - old version,works with prerel. update
*wet - Show weather conditions in WB titlebar (OS4)

Os4Depot recent

Classic Amiga SW

01 .12.04.


- Simple CD player (Novi CD player sa zgodnim izgledom i zauzima jako malo prostora ne ekranu)

- Instant Messaging: mICQ 0.4.12 (Micq je vrlo mocan ICQ clon jedina mana mu je sto na sve platforme dolazi bez GUI-a znaci morat cete se snalziti u komnadnoj linjiji,navedena verzija dostupna je za : Linux, BSD, AIX, HPUX, Windows,AmigaOS i BeOS!

- Cmanger 31.9 (Sa navednim programom si mozete napraviti bazu podataka koja se odnosi na adresar,ftp adresar,www adresar za koji postoji filter tako da mozete uctavti vas favoritne liste linova iz IB 2.3,Voyager,AWeb,IExplorer,Moziila a od sad i FireFox...uglavnom programcici vrijedan testiranja!

Individual Computers

01 .12.04.


Nakon kratke stanke jedna od aktivnijh firmi koja se bavi razvojem HW-a za clasic Amige izlazi vam u susret sa svjim novim proizvodima!Radi se o Kickflash OS4 modulu koji dolazi sa 1MB flash memorije po cijeni od 34.90eur,takodjer tu se nalazi i C-one retro racunalo koj ce na sebi imati CPU/RAM karticu sa 65816 procesorom i 128kb superfast S-Ram memorije,cijen ce iznositi 269 eura a ciju je ukljucen i PS2 memory modul,a zadnji od prozvoda koji bi se trebali pojaviti do Bozica (ove godine) je i Catweasel MK4 koji ce se prodavati po cijeni od 99 eura!

Za opsirnije o ovim proizvodima slijedi link u nastavku -> http://ami.ga/

Os4Depot

01 .12.04.


*xpkgzip - OS4 PPC xpkGZIP - Sublibrary for the XPK package
*Blobwars - SDL platform shoot'em up

OS4dpot recent

Eagleplayer

29 .11.04.


Autor sad vec jako dobro poznatog playera "Eagleplayer" koji se takodjer nasao i u verziji za Win od sad je postao OpenSource,sto je jako dobro za vracanje navednog programa na AmigaOS4!

http://sourceforge.net/projects/eagleplayer/

OS4Emu 1.1

29 .11.04.


OS4EMU 1.1 za MorphOS dostupan za download,od ove verzije navedeni emulator ima podrsku za jos neke OS4 nativne aplikacije,a podrzani su i slijedeci libsovi:

-datatypes.library (new in 1.1)
-dos.library
-exec.library
-graphics.library (new in 1.1)
-intuition.library (new in 1.1)
-locale.library (new in 1.1)
-picasso96api.library (new in 1.1)
-timer.device (new in 1.1)
-utility.library


Te jos neke sitinje aplikacije: List68k, Zero (demo from Universe) ,UnRAR, Rage (benchmark tool)

OsEmu.lha


SubwayUSB

28 .11.04.


E3B-ov SubwayUSB kontroler ponovno se moze kupiti u AmigaKit shopu!Navedena kartica je vrlo popularna i ogranicen je broj proizvodnje stoga ako zelite svoju A1200 opremiti USB periferijama sada je pravo vrijem da to ucinite!!Za vise informacija o kartici klikni ovdje!Ako vas zanimaju specifikacije SubwayUSB-a ili kompitabilnost navedene slobodno me kontaktirajte na mail i bit ce mi drago pomoci tes@hi.htnet.hr

TvR

28 .11.04.


Nova verzija TvR programa ciji je autor Robert Krajcarz dostupan je za download!Navedni program sluzi za kontrolu PCI TV kartica koje su podrzane od strane Elboxov Mediatora!( shoot)

TvR 2.6 mozete skinuti ovdje,a takodjer dostupni su vam i skinovi za doticni program koje mozete skinut ovdje

Clasic AmigaSW

28 .11.04.


RxSocket 33.7
vbcc v0.8g

OS4Depot

28 .11.04.


*autodocviewer - Autodoc viewer for OS4
*omegappc - Omega 0.80.4 - another rogue-like RPG
*id3edit - port of simple shell based ID3 tag editor
*os4_aquax_theme - Gui theme For Amiga OS4.
*Angband - a modern rogue-like RPG game
*T.o.M.E. - a popular Angband variant
*ZAngband - a popular Angband variant
*visio - A simple image viewer (Italian, os4depot)

OS4Depot Recent

Amiga SW

25 .11.04.


- Aweb 3.5beta 3 (68k,OS4,MOS)
- Aros-max
- FrogGui (Od sad dostupan samo za MorphOS)
- NewGUI v1.4.1 (Od sad sa prozirnim prozorima)

AmigaOne XE

25 .11.04.


Evo ipak se i to desilo..nakon dosta provedenog vremena nad AmigaOne XE plocom napkon je pronadjena greska koja se javljala prilkom koristenja UDMA u kombinaciji sa IDE i Ethernetom,tako da od sada ne morate kupovati/nabavljati eksterne IDE kontrolere kako bi moglu koristiti UDMA!Jedan od AmigaOS4 beta-testera i posjetioca Ottawa Amiga Show-a govori vise o navedenom probelmu Steven Solie

Ottawa Amiga Show

25 .11.04.


Na ovogodisnjem Ottawa Amiga Show-u prezentiran je OS4 na dvije razlicite konfiguracije AmigaOne. Ako koga zanima kako je OS4 radio, kakva je atmosfera bila na Show-u, ili pogled na novosti uvedene u AmigaOS 4 (prvi put u svijetu Amige) mozete downloadirati video sa Intuitionbase .

Prezentacija je trajala skoro sat vremena i bilo je tu dosta informacija za programere, i nacine programiranja na OSu 4, ali ja sam skratio video na najzanimljivije stvari.

Filmic je enkodiran u dva formata, Xvid i mpeg-1 tako da ga i "classic-amigasi" sa PPC karticama (ili vlasnici dvd-playera) mogu gledati. :)

I sve to zahvaljujuci jednom vrijednom amigasu Alenu Hadzihasanovicu!

EXT2

25 .11.04.


Pojavio se novi EXT2 filesystem,inace dosta su "skrte" infomacije o njegovim specifikacijama ali kraci popis novosti koje nam donosi trenutna verzija:

-brze ocitavanje fajlova u direkotrijima
-pobljsana podrska za fajlove iznad 2 Gb
-dodan "requset" sa ispisom za greske
-optimizirano i reducirano koristenje memorije
-EXT2 filesystem dostupan je za MorphOs i Os3.X

Download rubrika

TotalAmiga Magazin

25 .11.04.


19 broj (svaka cast) TotalAmiga Magazina poslan je na stampanje i umnozavanje,a dostuapn ce biti od 6.12.2004!Za informacije o temama koje vam donosi ovaj broj posjetitie sluzbenu stranicu TotalAmiga maga!

http://www.totalamiga.org/

MorphOS

24 .11.04.


MorphOS je dobio emulator za OS4,istina da je to samo pocetak emulatora i da sad pod njim radi samo 5 programa ali autor se nada da ce u buducnosti emulator zazivjeti i kako ce se pod njim moci vrtjeti sve Os4 apliakcije...snovi...snovi...snovi...:)

http://lehtoranta.net/

Os4 depot

24 .11.04.


*identify.library - identify.library replacement for OS4 (bugfixes)
*killwingui - Kills windows of crashed apps
*wet - Show weather conditions in WB titlebar
*xmamegui - GUI for the OS4 xMAME port v0.10

Os4Depot

Horny

24 .11.04.


Dostupna je nova beta sequncera za AmigaOS po imenu Horny,program je dosta losiji u odnosu na HD-Rec i jos jedma od losih osobina mu je i ta sto je dostupan samo na njemackom jeziku :(,ali ako ste ga voljni testitrati produzite na link u nastavku -> http://www.inutilis.de/horny/index.html

Onyxsoft

24 .11.04.


Ekipa iz Onyxsofta donosi vam update za svoa dva vec dobro poznata programa (AllKeys,DagensTV> i dva nova programcica po imenu DECH (AmigaE-Compiler Handler) i Mapmenu (alat za mapiranje "menu" tipki na PC tipkovinicama,sve to mozete skinuti u rubrici download

Os4Depot

22 .11.04.


*UHexen - Straight port for OS 4 of UHexen
*cwmmoria - CWMMoria 1.1.0 - a rogue-like RPG game
*os4reboot - Reboot utility for OS4
*WookieChat OS4

Os4Depot

AudioEvolution 4.0

22 .11.04.


Jedan od najmocnijih muzickih programa vjerovatno mnogima vec dobro poznat dobio je nativnu verziju za AmigaOS4!Za vise informacija slijedi link u nastavku http://www.audio-evolution.com/

AWeb 3.5.03

22 .11.04.


Za sve one koji koriste AWeb kao primarni browser ovo je dobra vijest..izasla je nova verzija navedenog programa u kojoj je izbacena greska koja se javljala prilikom koristenja AMISSL-a..AWeb 3.5.03 dostupan je za cijelu paletu procesora (68k,OS4,MOS)

AWeb page

Amiga SW

19 .11.04.


Alfonso Ranieri je izbacio nove verzije nekih svojih aplikacija koji mozete skinuti preko istaknutih linkova:

- RxMUI 41.1
- CManager 31.2
- codesets.library 2.0

YAM

19 .11.04.


Od danas najbolji mail klient pod AmigaOS-om ima svoju novu sluzbenu stranicu koju mozete posjetiti na slijedecoj adrsi http://www.yam.ch/


Os4Depot

19 .11.04.


*unrar-bin - Unpacks RAR files (rijesn problem sa stackom)
*id3edit - port of simple ID3 tag shell editor
*mpgtxos4 - manipulate mpeg audio and video files
*amishots - AMIShots for Amiga. An Amiga clone of Webshots
*diskhelpers - DiskHelpers - A collection of Hard Disk exam tools
*php-os4-bin - PHP 4.3.0 - AmigaOS4 binaries
*imagemagick - Image manipulation programs


Os4Depot

Frying Pan

14 .11.04.


Kao sto vec svi znamo ili barem vecina Frying Pan je program za snimanje po CD/DVD medijima..i po meni je to sada najmocniji program u te svrhe pod AmigaOS-om..Od neki dan Frying Pan v0.4 dostupan je za DL jedina losa vijest je ta sto je to demo verzija i normalno sa njom necete moci snimati u "real modu"!Za vise informacija o navednom programu kao i o informacijamu vezi registarcije klikni na link u nastavku -> http://www.tbs-software.com/fp

XNet-RSS

14 .11.04.


AmigaOS4 uskoro ce biti boagtiji za jos jedan kvalitetan "komad" softwarea,a radi se XNet-RSS news klientu!To je poptupno novi projekt ima podrsku za RSS 2.0 i citanje u offline modu!Navedni program imati ce i integriran OpenURL.library sto znaci da ce te svaki link moci otovriti u prozoru trenutno aktivnog browsera!Program ce biti kompitabilan sa svim verzijama OS4 i TCP/IP stackom!

Vise o tome

BarsnPipes 1.24

14 .11.04.


BarsnPipes v1.24 dostupan je za download,neke od novosti koje nam dolaze sa ovom verzijom:
- Screenmode requester
- GadTools interface
- Use of the keyboard for most of the requesters
- CAMD.library
- New design in 32 colours
- Localization


BarsnPipes 1.24.lha

OS4Depot

10 .11.04.


*ppunpack - PowerPacker decruncher
*titleclock - Display the date and time in the WB title

Os4Depot recent

Elbox

10 .11.04.


Ponovno dobre vijesti Elboxa,u cast svog rodjendana od 8.11 do 30.11 traje akcija na sve njihovr prozvode..akcija se temelji na tome da svaki prozivod koji kupite ne morate placati postarinu jedini uvijet je da se prozvod narucuje preko Interneta..zato ako se imali u planu svoju Amigu nadograditi sa Mediatorom ili mozda FastATA kontrolerom sada je pravo vrijeme za to!

http://shop.elbox.com

intuitionbase

10 .11.04.


Na Intunitionbase stranici ima par novsoti!Rubrika Uboot dobila je osvijezenje zahvaljujuci Elwood-u,takodjer tu su jos i dva druga artikla!

-Review microA1-C racunala za koji je zasluzan Jonathan.
-Opis kako instalirati i pokrenuti OS4 na istom hardu gdje vam se nalazi Debian

http://www.intuitionbase.com

AmigaSW

09 .11.04.


Report+ 6.15
Amistart 0.65 (Za sad ne radi pod OS4)


Elbox

09 .11.04.


Iz Elboxa ponovo noviteti,ovaj put se radi o novoj verziji FastATA kontorlera za Amige 1200.Novi FastaATA kontroler ce imati puno bolje performanse na slabijim procesorima sto nije bio slucaj sa starim kontrolerom..navedni kontroler ce stati i standardne A1200 (sandwich)..Fast ATA 1200 MK III dolazi u paketu sa najbrzim CD fajlsistemom (AllegroCDFS) i takodjer dobivate 80 zilni ATA 333 kabel za spajanje dva uredjaja (master/slave)

Specifikacije
*Transfer do 16.6MB/s
*Kompitabilnost sa uredjajima do 2Tb (2,000GB)
*Podrska za ATAPI uredjaje (CD-ROM, CD-R, CD-RW, DVD, ZIP, LS-120)
*Dva terminirana EIDE porta
*32 bitni pristup
*Mouguca ugradnja u klasicna A1200 kucista (sandwich)

Navedeni uredjaj biti ce u prodaji o 15.11.04 po cijeni od 69.95 eura,za vise informacija klikni na link u nastavku http://elbox.com/products/fast_ata_1200.html

OS4 programcici

08 .11.04.


* Network Monitor for Roadshow and AmigaOS + MUI Real name
* Lame MP3 encoder (Navedni Lame je 3.96.1 verzija i kompajlirana je sa posljednjim clib2 i gcc3.4.2)
* PrBoom 2.2.6 OS4
* Q-Device (alat za kontrolu uredaja spojenih na IDE ili SCSI kontrolere)
* Thermometer
* NetPBM 9.6 (AmigaOS4) (Navedeni paket sadrzavat ce alate za konverzju raznih slikovnih formata!

Aminet

08 .11.04.


Nakon nesto vise od mjesec dana stanke US Aminet ponovno je online!Problem je bio u serveru ali sada sve radi besprijekorno!

http://us.aminet.net

PageStream 5.0

08 .11.04.


Nakon verzije za Windowse Grasshopper izbacuje PageStream 5.0 za 68k Amige i normalno nativnu verziju za AmigaOS4!Sto je jako dobar potez od strane grashopper-a i jako dobra vijest za sve OS4 korisnike kojih je iz dana u dan sve vise

http://www.grasshopperllc.com/

Cool Amiga SW

06 .11.04.


http://alfie.altervista.org/soft/index.html

*contact manager 30.6 - Amiga Contact Manager
*rxmui 41.0 - ARexx MUI Library
*minimailer 16.0 - Quick email sender group
*rxcmanager 15.1 - CManager query ARexx library

* ICO datatype Version 43.8 sada support za 32Bit-Icons

SaveRamDisk Dobro za sve koji imate RamDisk u envarc:prefs/sys,sa njim mozete snimiti pozciju navednoga!

VooDooAmiga NEWS

04 .11.04.


Zahvaljujuci Kristeru linkovi koji se nalaze na VooDooAmiga NEWS stranici malo su "procesljani" i tako su ispravljene sve nepravilnosti..ako slucajno primjetite da na stranici nesto nije u redu javit se na mail u nastavku tes@hi.htnet.hr


[news sajtovi]

AmigaInc
Amiga.org
GFX base
ANN
Amigart

[trgovine]

Eyetech
KDH Shop 24
Point Design
Power Computing ltd

[gfx software]

Image FX
Art Effect
Photogenics
Perfect Paint
FX Paint
Candy Factory

[internet software]

STRICQ
IBrowse
YAM
IRC,News...
Jabberwocky

[MorphOS]

MorphOS.de
MorphOS sluzbena stranica
MorphZone
Genesi

[ostali amiga related linkovi]

Lorraine Design
Darko Ponos,(RIOT)
DJ Nick
Djole
PosedionUSB
PPC overclock
Jabberwocky
Kicko
Lame,UnZip,PPC software
Beauty
[STARE VIJESTI] 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

[copyright (c) VooDoo Amiga News 2000-2003] Optimizirano za Ibrowse 1024x768